Consiliul Județean aprobă indicatorii pentru modernizarea drumului Reghin - Eremitu

Distribuie pe:

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Mureș, care va avea loc mâine, figurează un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și indicatorilor tehnico-economici ai investiției “Modernizare și reabilitare tronson de drum pe DJ 153 Reghin-Eremitu-Sovata (tronson Reghin-Eremitu) - faza DALI”. Executivul va supune votului consilierilor județeni Scenariul 1. Conform acestuia, valoarea totală a investiției este de 195.040.749,23 lei cu TVA.

“Starea actuală a tronsonului de drum ridică probleme semnificative în circulația rutieră din comunele situate pe tronsonul Reghin - Eremitu, prin numeroasele degradări specifice drumurilor asfaltate pe care le prezintă: gropi, faianțări, crăpături transversale și longitudinale, fisuri pe toate direcțiile, suprafețe plombate și degradări de margine, denivelări și cedări de fundații,” se arată în referatul de aprobat al proiectului de hotărâre.

Drumul județean DJ 153 Reghin (DN 15) - Eremitu - Sovata, km 0+000 - 34+000, asigură legătura între drumul național DN 15 (localitatea Reghin) și stațiunea turistică Sovata. Acesta se află în proprietatea Județului Mureș și în administrarea Consiliului Județean Mureș. Drumul trece pe teritoriile administrative ale comunelor Petelea, Beica de Jos, Chiheru de Jos și Eremitu, traversând localitățile Beica de Jos, Nadășa, Chiheru de Jos, Chiheru de Sus și Eremitu.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu